Staré značky na autách sa musia vymeniť do konca tohto roka

09.07.2004 Celý región

V Prešovskom kraji nevymenilo staré značky na motorových vozidlách vyše 69 tisíc majiteľov, pritom ku 7. júlu evidujú okresné dopravné inšpektoráty v kraji t...
V Prešovskom kraji nevymenilo staré značky na motorových vozidlách vyše 69 tisíc majiteľov, pritom ku 7. júlu evidujú okresné dopravné inšpektoráty v kraji takmer 219 700 vozidiel. Najvyšší počet tých, ktorí si túto povinnosť musia splniť do 31. decembra t. r. je v Prešovskom okrese, a to 21 523 osôb. V okrese Poprad sa povinnosť týka majiteľov ešte 18 846 áut, v okrese Bardejov 12 242, v okrese Humenné 10 004 a v okrese Vranov nad Topľou 6500.

Podľa informácie Magdalény Fečovej, hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove, povinná výmena sa týka len značiek vydaných pred 1. aprílom 1997. Súčasné tabuľky s evidenčným číslom zostávajú v platnosti naďalej, teda aj po vstupe SR do Európskej únie.
Ak si majiteľ auta nesplní povinnosť do konca tohto roka, bude jeho vozidlo vyradené z evidencie. Za obe nové tabuľky s evidenčným číslom musí kolkovými známkami zaplatiť dovedna 1000 Sk a za zápis zmeny v dokladoch 150 korún. Fečová zdôraznila, že majiteľ vozidla je navyše povinný pristaviť vozidlo ku kontrole na príslušný dopravný inšpektorát a predložiť technický preukaz, osvedčenie o evidencii vozidla, doklad o povinnom zmluvnom poistení a doklad svojej totožnosti.

(jj)
 

Vyberte región

mark